Smarta tips för att renovera badrum

Om du flyttat in i en ny bostad kanske en badrumsrenovering står högst på listan. Ett rent, fräscht och lyxigt badrum är något som väldigt många drömmer om. Även om vi inte spenderar speciellt mycket tid i badrummet om dagarna är det ett rum som många tycker är väldigt viktigt.

Vilken typ av renovering behövs?

När det kommer till badrummet kan du välja att renovera Stockholm på två olika sätt. En renovering av ytskikten eller en totalrenovering. En renovering av ytskikten innebär att du lägger nya klinkers på det existerande golvet och byter ut inredningen. Även om det inte låter som så mycket kan det göra stor skillnad i badrummet. Dessutom är det ett billigare alternativ för dig med en mindre budget.

Om badrummet däremot är äldre än 15 år är det oftast bäst att satsa lite mer och välja en totalrenovering. Vid en totalrenovering rivs hela badrummet och byggs upp på nytt. Ha i åtanke att avlopp, vattenrör och även elinstallationer kan behövas bytas ut när du ska renovera Stockholm. Dessa renoveringar kommer med en rätt så häftig kostnad. Ha därför en rejält tilltagen buffert i din budget.

Vad är det som kostar mest?

Att det är dyrt att renovera badrum solna är ingen hemlighet. Men vad är det egentligen som driver upp priset? Och vad kan du själv göra för att hålla kostnaderna nere?

Standarden på inredningen kan påverka priset. Genom att köpa in material på rea och olika erbjudanden kan du spara en del pengar på din renovering Stockholm. Kakel och klinker är däremot inte något som påverkar priset speciellt mycket. Du som har en mindre budget kan välja att köpa in material på rea eller helt enkelt välja ett budget material i din prisklass.

Badrummets storlek påverkar priset rejält, ett mindre badrum är billigare och ett större badrum är något dyrare att renovera. Det som avgör totalkostnaden för renoveringen är dock allt du inte ser, avlopp, vattenrör, elinstallationer och tätskikt. Badrumsrenovering sigtuna är lätt det bästa du kan lägga pengarna på för att öka värdet på din bostad.